Katte vaccineres for at beskytte dem mod smitsomme sygdomme. Der er primært tale om infektioner, der ikke findes nogen effektiv behandling imod. Det er muligt at vaccinere mod følgende sygdomme:

Kattesyge:

Virusinfektion, der giver alvorlig diarre, opkastninger og høj feber. Smitter via kattes efterladenskaber eller direkte fra kat til kat. Især killinger og ungkatte er udsatte.

Katteinfluenza: 

Samlet betegnelse for luftvejsinfektioner, der hyppigst er forårsaget af Herpes- eller Calicivirus. Begge virus er inkluderet i vaccinen.

Chlamydophila: 

Mikroorganisme, der især er skyld i øjenbetændelser. Kan også give infektion i de øvre luftveje.

Katte-leukæmi: 

Katte-leukæmi er en virusinfektion, der smitter ved tæt kontakt mellem katte. Sygdommen kan vise sig på mange forskellige måder, idet den giver nedsat immunforsvar hos kattene.

Rabies (hundegalskab): 

Katte der skal ud og rejse, skal vaccineres mod rabies. I Danmark findes rabiesvirus kun i flagermus.

SKAL MIN KAT VACCINERES HVERT ÅR? 

Killinger basisvaccineres og herefter bør katte revaccineres hvert år. Der skal tages højde for, om katten kommer udendørs, og om der er flere katte i hjemmet. Sammen med dyrlægen tilrettelægges derfor et vaccinationsprogram, der passer til netop din kat. Det kan være nødvendigt at justere det fra år til år, hvis der sker ændringer i din kats dagligdag.

KAN VACCINEREDE KATTE BLIVE SYGE? 

Vaccination beskytter i de fleste tilfælde mod de sygdomme, der vaccineres imod. Ved tilstrækkelig højt smittepres kan katten dog godt udvikle sygdom. Forløbet vil da være mildere og hurtigere overstået hos en vaccineret kat, eftersom immunforsvaret reagerer hurtigere.

HVAD MED NYFØDTE KILLINGER? 

En killing er beskyttet af antistoffer fra modermælken, indtil den er ca. 9-12 uger gamle. Mængden af antistoffer i modermælken er højest, såfremt kattemoren er vaccineret umiddelbart før parringen. Basisvaccinationerne opstartes ofte ved 10-12 ugers alderen, for derved at sikre killingen bedst mulig beskyttelse mod infektionssygdommene.